Založ si blog

Ide len o využitie médií k dosiahnutiu cieľa?

 

Pred mnohými rokmi v rozhlase zaradili rozhlasovú hru , ktorou vyvolali zdesenie počúvajúcich , nakoľko nadobudli dojem ,že na našu planétu skutočne zavítali mimozemšťania . Vzhľadom na realistickosť spracovania rozhlasovej hry ,ktorej obsah zodpovedal predstavám ľudí o mimozemšťanoch a ich možnej forme , došlo k panike medzi počúvajúcimi. Uvedenú hru nakoniec museli zakázať .

Každá vojna začínala spravodajskou hrou tých ,ktorí mali záujem vojnu vyvolať. Ako to bolo s Ceaušescom ? Akú roľu tam zohrali informácie , ktoré s ukázali neskôr ako nepravdivé? Ako to bolo s Irakom,…………?

Pred mnohými rokmi som ako účastník konferencie zaoberajúcej s globalizáciou počul niekoľko teórií o delení sa sveta na tri základné zoskupenia ,ktoré majú ako jediné šancu v ekonomickom boji prežiť , a aj to len za podmienky ,že definované štáty to pochopia a diskutované zoskupenia vytvoria. Predstavy o spôsobe vytvorenia  diskutovaných zoskupení boli rôzne.

Do Londýna zvolávajú obyvateľov , aby neboli vyľudnené ulice. Ako sa vyľudnili ? Predsa médiami. Ľudia boli kŕmení informáciami o upchatí Londýna a tí médiá počúvli , pretože médiá predsa vždy hovoria pravdu. Dnes sa pokúšajú médiami vyvolať návrat ľudí domov, pretože sú prázdne ulice.

Rád by som vedel či ekonomická kríza je skutočná , alebo niekto len zneužíva médiá na svoje ciele ? Ak je cieľom integrovať Európu a tak urýchliť vytvorenie jedenej z troch častí sveta ,ktoré majú šancu postaviť sa proti ekonomike Ázie , alebo  Ameriky , tak aj mediálna vojna s vyvolávaním tzv. ekonomickej krízy sa zdá vhodným nástrojom na jej realizáciu . Nakoniec si obyvatelia Európy povedia ,že to bola jediná možnosť ,aj keď to môže byť len dobre zvládnutá hra s médiami. Tí čo potrebujú vládnuť v Európe to dosiahnu a ľudia si budú myslieť ,že to bola nevyhnutnosť.

 

Skončí však zneužívanie médií len pri týchto hrách ? To určite nie. Túto hru hrajú veľký hráči , ktorí dobre vedia ako používať médiá  aby ovládli svet. A zatiaľ sa im to darí.

Môzeme veriť politikom , ktorí si vymýšľajú len preto aby kryli svoje mocenské ciele?

14.12.2023

Stoltenberg ukázal vo svojom prihovore ako sa snaží jasne črtajúcu prehru Ukrajiny vo vojne s Ruskom prezentovať ako víťazstvo. Stal sa zajatcom nerealnych vyhlasení predstaviteľov NATO na začiatku vojny na Ukrajine . Rusko je na pozíciách kde chcelo byť na začiatku operácií na Ukrajine a ináč to v ďalších rokoch ani nebude. Fico má na situaciu reálnejšie pohľad ako [...]

Post Bellum

29.08.2022

Novodobí historici z Post Bellum dostali dnes ráno priestor v Rádiu Slovensko v relácii DRS. Z ich webu: Post Bellum SK je občianske združenie, ktoré od roku 2011 na Slovensku vyhľadáva a dokumentuje spomienky pamätníkov kľúčových momentov 20. storočia. Zaznamenávame príbehy a snažíme sa rozprávať ich ďalej: veríme totiž, že konkrétne ľudské osudy sú tou najlepšou [...]

Sloboda je len vtedy keď . . . . . . .

20.08.2022

Dnes som si prečítal v texte k FB príspevku pani prezidentky aj túto vetu: „Inváziu vojsk Varšavskej zmluvy si odrazu nepripomíname ako historickú udalosť, ktorá definitívne patrí do minulosti, ale ako znovu aktuálnu a ožívajúcu hrozbu. Opäť zomierajú nevinní ľudia iba preto, že si slobodne vybrali svoju budúcnosť „. Má úplnú pravdu. Dnešná vojna na [...]

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Saleziáni, majstrovstvá Slovenska, hokejbal, kategória U15, Nová Dubnica, mReportér

Aj kresťania sa vedia zabávať. Po omši to roztočili s hokejkami na ihrisku

24.04.2024 05:00

Zábery z vydarenej akcie zachytil mReportér Daniel Imriška.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 81328x
Priemerná čítanosť článkov: 2623x

Autor blogu

Kategórie