Založ si blog

Aj toto je dôvod prečo vyhral Kotleba

Kópia statusu jedného z voličov Kotlebu ,ktorý napísal dva dni pred voľbami:

Zajtra idem voliť. Zdá sa , že sa stanem nacionalistom a možno až fašistom . Ospravedlňujem sa vopred tým ,ktorí moju voľbu pochopia ako podporu extrémizmu ,alebo schvaľovanie fašizmu. Budem voliť pána Kotlebu. Nemám vlastne na výber. Keď nepôjdem , tak urobím to čo som neurobil ešte nikdy. Za mňa by rozhodoval niekto iný , a to nepripustím . Keď pôjdem , tak mám len dve možnosti. Voliť pána Maňku a to teraz nebudem . Rád by som mu svojim nie ( bohužiaľ ide to len tým , že dám áno pánovi Kotlebovi) dal najavo , že viac rozpráva ako skutočne pre BBSK urobil. Za svoje pozitíva vydáva skutočnosti , ktoré on určite neovplyvňoval , a napriek tomu boli pozitívne. To čo môže ovplyvniť to mnohokrát nefunguje. Hovoriť o tom , že nemá bilboardy a zároveň na každom zadnom okne autobusov sa usmieva Maňka . Pán Maňka a to Vám vozia reklamu zadarmo? “ Kecanie “ o cestách a chodníkoch ,ktoré sa začali opravovať pár dní pred voľbami a to možno len preto , lebo nebolo isté či po voľbách výber opravujúcich firiem už nebude ovplyvňovať niekto iný . Pán Maňka treba sa zaujímať a ovplyvňovať to čo do BBSK prinesie skutočný bussines. Letisko treba riešiť . Propagovať krásny kraj a kultúru v ňom . Konečne prestať financovať školy ,ktoré generujú nezamestnaných a financovať tie ,ktoré podporujú výrobné kapacity kraja. Načo sú nám stovky kuchárov, čašníkov,cukrárov,… bankárov……. kde sú technické profesie? Prestaňte rozprávať o slobode rozhodovania jedinca ,že môže sám rozhodovať čo chce študovať. To síce môže , ale keď sa rozhodne pre kraj ( Slovensko) nepotrebné profesie , tak nech sa ide učiť tam kde nakoniec skončí v Rakúsku, v Taliansku ,alebo niekde na lodi … Tých nech si vychovajú tam kam v konečnom dôsledku chodia robiť .
Zajtra je jedinečná možnosť ukázať aj nevoličom ,že svojimi hlasmi môžu zvoliť hocikoho , len treba ísť voliť. Sedieť doma a nadávať? To nepomôže nikomu.
Pán Kotleba ,prajem Vám aby ste dostali dosť hlasov ,ale len preto aby si národ uvedomil , že veci môže ovplyvniť . Vždy to začína voľbami a potom aktivitou občanov . Zároveň by som si prial Vaše víťazstvo ako poučenie pre všetkých , že aj človek onálepkovaný ako nacionalista a……. sa bude musieť hýbať v rámci zákonov a ak to tak nebude ,tak sa dostane do „basy“ . Vaše víťazstvo by ukázalo ako funguje demokracia a zákonnosť . Ak vyhrá pán Maňka , tak to neuvidíme , pretože vlastní sa netrestajú ,……

Môzeme veriť politikom , ktorí si vymýšľajú len preto aby kryli svoje mocenské ciele?

14.12.2023

Stoltenberg ukázal vo svojom prihovore ako sa snaží jasne črtajúcu prehru Ukrajiny vo vojne s Ruskom prezentovať ako víťazstvo. Stal sa zajatcom nerealnych vyhlasení predstaviteľov NATO na začiatku vojny na Ukrajine . Rusko je na pozíciách kde chcelo byť na začiatku operácií na Ukrajine a ináč to v ďalších rokoch ani nebude. Fico má na situaciu reálnejšie pohľad ako [...]

Post Bellum

29.08.2022

Novodobí historici z Post Bellum dostali dnes ráno priestor v Rádiu Slovensko v relácii DRS. Z ich webu: Post Bellum SK je občianske združenie, ktoré od roku 2011 na Slovensku vyhľadáva a dokumentuje spomienky pamätníkov kľúčových momentov 20. storočia. Zaznamenávame príbehy a snažíme sa rozprávať ich ďalej: veríme totiž, že konkrétne ľudské osudy sú tou najlepšou [...]

Sloboda je len vtedy keď . . . . . . .

20.08.2022

Dnes som si prečítal v texte k FB príspevku pani prezidentky aj túto vetu: „Inváziu vojsk Varšavskej zmluvy si odrazu nepripomíname ako historickú udalosť, ktorá definitívne patrí do minulosti, ale ako znovu aktuálnu a ožívajúcu hrozbu. Opäť zomierajú nevinní ľudia iba preto, že si slobodne vybrali svoju budúcnosť „. Má úplnú pravdu. Dnešná vojna na [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 81359x
Priemerná čítanosť článkov: 2624x

Autor blogu

Kategórie