Ide len o využitie médií k dosiahnutiu cieľa?

6. augusta 2012, poslanec, Nezaradené

 

Pred mnohými rokmi v rozhlase zaradili rozhlasovú hru , ktorou vyvolali zdesenie počúvajúcich , nakoľko nadobudli dojem ,že na našu planétu skutočne zavítali mimozemšťania . Vzhľadom na realistickosť spracovania rozhlasovej hry ,ktorej obsah zodpovedal predstavám ľudí o mimozemšťanoch a ich možnej forme , došlo k panike medzi počúvajúcimi. Uvedenú hru nakoniec museli zakázať .

Každá vojna začínala spravodajskou hrou tých ,ktorí mali záujem vojnu vyvolať. Ako to bolo s Ceaušescom ? Akú roľu tam zohrali informácie , ktoré s ukázali neskôr ako nepravdivé? Ako to bolo s Irakom,…………?

Pred mnohými rokmi som ako účastník konferencie zaoberajúcej s globalizáciou počul niekoľko teórií o delení sa sveta na tri základné zoskupenia ,ktoré majú ako jediné šancu v ekonomickom boji prežiť , a aj to len za podmienky ,že definované štáty to pochopia a diskutované zoskupenia vytvoria. Predstavy o spôsobe vytvorenia  diskutovaných zoskupení boli rôzne.

Do Londýna zvolávajú obyvateľov , aby neboli vyľudnené ulice. Ako sa vyľudnili ? Predsa médiami. Ľudia boli kŕmení informáciami o upchatí Londýna a tí médiá počúvli , pretože médiá predsa vždy hovoria pravdu. Dnes sa pokúšajú médiami vyvolať návrat ľudí domov, pretože sú prázdne ulice.

Rád by som vedel či ekonomická kríza je skutočná , alebo niekto len zneužíva médiá na svoje ciele ? Ak je cieľom integrovať Európu a tak urýchliť vytvorenie jedenej z troch častí sveta ,ktoré majú šancu postaviť sa proti ekonomike Ázie , alebo  Ameriky , tak aj mediálna vojna s vyvolávaním tzv. ekonomickej krízy sa zdá vhodným nástrojom na jej realizáciu . Nakoniec si obyvatelia Európy povedia ,že to bola jediná možnosť ,aj keď to môže byť len dobre zvládnutá hra s médiami. Tí čo potrebujú vládnuť v Európe to dosiahnu a ľudia si budú myslieť ,že to bola nevyhnutnosť.

 

Skončí však zneužívanie médií len pri týchto hrách ? To určite nie. Túto hru hrajú veľký hráči , ktorí dobre vedia ako používať médiá  aby ovládli svet. A zatiaľ sa im to darí.