Založ si blog

Keď sa nevedomosť prezentuje ako pravda.

Dnes som si otvoril stránku www.pravda.sk a začal som čítať. Po prečítaní niekoľkých článkov som sa zhrozil aké informácie sa prezentujú ako pravdivé a odborné . Mnohé články musia písať ľudia ,ktorí nemajú ani predstavu o svete a živote mimo Slovenska v určitých situáciách . Zdá sa ,že každá informácia je dobrá na očierňovanie. Zneužíva sa nevedomosť ľudí o skutočnom živote vrcholových manažérov v prípade ,že sú v styku s kolegami v zahraničí.

Štátnym manažérom sa žije. So zlatými kreditkami …

Som dlhoročným pracovníkom v súkromných spoločnostiach v ktorých som dodnes často vysielaný na služobné cesty. Už v roku 1996 som bol vyslaný na SC do Anglicka a  Nórska .Vybavili ma hotovosťou ,ktorá predstavovala  môj takmer celoročný plat a to len s tým cieľom, aby som mal možnosť uhradiť moje náklady na ubytovanie v hoteloch , kde som sa mal stretnúť na konferenciách a obchodných rokovaniach  s mojimi západniarskymi kolegami. Celý cestu tam , ktorú som absolvoval postupne vlakom, autobusom a lietadlom som tú kopu peňazí strážil, aby som ju nestratil, alebo mi ju niekto v spánku neukradol. Moja peňaženka bola prepchatá a nebolo vrecka , ktoré by s tou peňaženkou neodstávalo . Podozrenie , že nebudem mať čím platiť v londýnskom hoteli , keď som recepčnej pri príchode povedal , že žiadnu kartu , ktorou by som mohol platiť nemám ( moju VÚB kartu prezerali ako niečo čo v živote nevideli ) , ale mám len  hotovosť ich viedlo k vyžiadaniu platby  vopred s prirážkou 200% .Tým ma na chvíľu totálne odbremenili od hotovosti až natoľko , že mi zostalo k dispozícii pár Libier na útratu stravy , bez ktorej bolo veľmi ťažké stráviť niekoľko dní v Londýne . To som sa musel niekoľko večerov vyhýbať mojim spoločensky žijúcim kolegom z Nórska , aby som náhodou nemusel platiť niečo aj ja. Naozaj som nemal čím. Bol som rád ,že som sa stratil do ulíc a sám som si našiel nejaké lacné jedlo. Po tejto SC som zamestnávateľovi oznámil , že odmietam chodiť na služobné cesty ,nakoľko táto služobná cesta bola trápením a vysvetli som im ako som sa cítil s hotovosťou  v tom veľkom svete . Od toho dňa som bol vybavený kartou s denným limitom prekračujúcim v tom čase môj celoročný ročný plat. Nikdy sa však taká karta na súkromné výdavky nepoužívala a ani nepoužíva .

Dnes je rok 2012 , ceny hotelov určite nešli dole, mimoriadne situácie vyžadujú niekedy mimoriadne výdavky , na ktoré potrebujete kartu s relatívne vysokým denným limitom , veď takou kartou sa platia aj niekoľkodňové náklady na ubytovanie v zahraničí , často aj za prípadných kolegov , ak Vás bolo na SC viac . Ako je možné hodnotiť poskytnutie Zlatej karty manažérovi na najvyššom poste , aj keď štátnej firmy, za niečo nadštandardné ? To naozaj píšu články amatéri ,čo nevedia načo môže slúžiť a ako sa používa „zlatá karta“ s denným limitom okolo 3000 EUR ?

Môzeme veriť politikom , ktorí si vymýšľajú len preto aby kryli svoje mocenské ciele?

14.12.2023

Stoltenberg ukázal vo svojom prihovore ako sa snaží jasne črtajúcu prehru Ukrajiny vo vojne s Ruskom prezentovať ako víťazstvo. Stal sa zajatcom nerealnych vyhlasení predstaviteľov NATO na začiatku vojny na Ukrajine . Rusko je na pozíciách kde chcelo byť na začiatku operácií na Ukrajine a ináč to v ďalších rokoch ani nebude. Fico má na situaciu reálnejšie pohľad ako [...]

Post Bellum

29.08.2022

Novodobí historici z Post Bellum dostali dnes ráno priestor v Rádiu Slovensko v relácii DRS. Z ich webu: Post Bellum SK je občianske združenie, ktoré od roku 2011 na Slovensku vyhľadáva a dokumentuje spomienky pamätníkov kľúčových momentov 20. storočia. Zaznamenávame príbehy a snažíme sa rozprávať ich ďalej: veríme totiž, že konkrétne ľudské osudy sú tou najlepšou [...]

Sloboda je len vtedy keď . . . . . . .

20.08.2022

Dnes som si prečítal v texte k FB príspevku pani prezidentky aj túto vetu: „Inváziu vojsk Varšavskej zmluvy si odrazu nepripomíname ako historickú udalosť, ktorá definitívne patrí do minulosti, ale ako znovu aktuálnu a ožívajúcu hrozbu. Opäť zomierajú nevinní ľudia iba preto, že si slobodne vybrali svoju budúcnosť „. Má úplnú pravdu. Dnešná vojna na [...]

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 81385x
Priemerná čítanosť článkov: 2625x

Autor blogu

Kategórie