Založ si blog

Aj toto je dôvod prečo vyhral Kotleba

Kópia statusu jedného z voličov Kotlebu ,ktorý napísal dva dni pred voľbami:

Zajtra idem voliť. Zdá sa , že sa stanem nacionalistom a možno až fašistom . Ospravedlňujem sa vopred tým ,ktorí moju voľbu pochopia ako podporu extrémizmu ,alebo schvaľovanie fašizmu. Budem voliť pána Kotlebu. Nemám vlastne na výber. Keď nepôjdem , tak urobím to čo som neurobil ešte nikdy. Za mňa by rozhodoval niekto iný , a to nepripustím . Keď pôjdem , tak mám len dve možnosti. Voliť pána Maňku a to teraz nebudem . Rád by som mu svojim nie ( bohužiaľ ide to len tým , že dám áno pánovi Kotlebovi) dal najavo , že viac rozpráva ako skutočne pre BBSK urobil. Za svoje pozitíva vydáva skutočnosti , ktoré on určite neovplyvňoval , a napriek tomu boli pozitívne. To čo môže ovplyvniť to mnohokrát nefunguje. Hovoriť o tom , že nemá bilboardy a zároveň na každom zadnom okne autobusov sa usmieva Maňka . Pán Maňka a to Vám vozia reklamu zadarmo? “ Kecanie “ o cestách a chodníkoch ,ktoré sa začali opravovať pár dní pred voľbami a to možno len preto , lebo nebolo isté či po voľbách výber opravujúcich firiem už nebude ovplyvňovať niekto iný . Pán Maňka treba sa zaujímať a ovplyvňovať to čo do BBSK prinesie skutočný bussines. Letisko treba riešiť . Propagovať krásny kraj a kultúru v ňom . Konečne prestať financovať školy ,ktoré generujú nezamestnaných a financovať tie ,ktoré podporujú výrobné kapacity kraja. Načo sú nám stovky kuchárov, čašníkov,cukrárov,… bankárov……. kde sú technické profesie? Prestaňte rozprávať o slobode rozhodovania jedinca ,že môže sám rozhodovať čo chce študovať. To síce môže , ale keď sa rozhodne pre kraj ( Slovensko) nepotrebné profesie , tak nech sa ide učiť tam kde nakoniec skončí v Rakúsku, v Taliansku ,alebo niekde na lodi … Tých nech si vychovajú tam kam v konečnom dôsledku chodia robiť .
Zajtra je jedinečná možnosť ukázať aj nevoličom ,že svojimi hlasmi môžu zvoliť hocikoho , len treba ísť voliť. Sedieť doma a nadávať? To nepomôže nikomu.
Pán Kotleba ,prajem Vám aby ste dostali dosť hlasov ,ale len preto aby si národ uvedomil , že veci môže ovplyvniť . Vždy to začína voľbami a potom aktivitou občanov . Zároveň by som si prial Vaše víťazstvo ako poučenie pre všetkých , že aj človek onálepkovaný ako nacionalista a……. sa bude musieť hýbať v rámci zákonov a ak to tak nebude ,tak sa dostane do „basy“ . Vaše víťazstvo by ukázalo ako funguje demokracia a zákonnosť . Ak vyhrá pán Maňka , tak to neuvidíme , pretože vlastní sa netrestajú ,……

Môzeme veriť politikom , ktorí si vymýšľajú len preto aby kryli svoje mocenské ciele?

14.12.2023

Stoltenberg ukázal vo svojom prihovore ako sa snaží jasne črtajúcu prehru Ukrajiny vo vojne s Ruskom prezentovať ako víťazstvo. Stal sa zajatcom nerealnych vyhlasení predstaviteľov NATO na začiatku vojny na Ukrajine . Rusko je na pozíciách kde chcelo byť na začiatku operácií na Ukrajine a ináč to v ďalších rokoch ani nebude. Fico má na situaciu reálnejšie pohľad ako [...]

Post Bellum

29.08.2022

Novodobí historici z Post Bellum dostali dnes ráno priestor v Rádiu Slovensko v relácii DRS. Z ich webu: Post Bellum SK je občianske združenie, ktoré od roku 2011 na Slovensku vyhľadáva a dokumentuje spomienky pamätníkov kľúčových momentov 20. storočia. Zaznamenávame príbehy a snažíme sa rozprávať ich ďalej: veríme totiž, že konkrétne ľudské osudy sú tou najlepšou [...]

Sloboda je len vtedy keď . . . . . . .

20.08.2022

Dnes som si prečítal v texte k FB príspevku pani prezidentky aj túto vetu: „Inváziu vojsk Varšavskej zmluvy si odrazu nepripomíname ako historickú udalosť, ktorá definitívne patrí do minulosti, ale ako znovu aktuálnu a ožívajúcu hrozbu. Opäť zomierajú nevinní ľudia iba preto, že si slobodne vybrali svoju budúcnosť „. Má úplnú pravdu. Dnešná vojna na [...]

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 08:52

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 81391x
Priemerná čítanosť článkov: 2626x

Autor blogu

Kategórie