Založ si blog

Ako mi blog pomohol . . . .

Ak chcete niečo dosiahnúť a sebakontrola a samomotivácia nepostačuje , doporučujem začať využívať verejné záväzky  prostredníctvom Blogu , alebo zaradením sa do skupín v rámci challengov na Nike + , Endomondo , Garmin ,……..

Keď som sa dnes ráno postavil na váhu a videl som hmotnosť 80,5 kg ,tak som si spomenul na môj blog z roku 2009 kedy sme po Vianociach spolu s manželkou rozmýšľali , čo s našou neustále narastajúcou hmotnosťou . Ja som v tom čase mal dlhodobo okolo 95 kg , ťažko som si zaväzoval šnúrky, horšie sa chodilo hore schodmi , tlak sa mi často pohyboval na úrovni 145/95 . Nešportoval som a hodinovú prechádzku do mestského parku som považoval za vrchol fyzického pohybu .

Ako prebiehala moja zmena ?  Začalo to blogom ,ktorého časť textu prikladám a pokračovalo o dva roky na to v roku 2011 rozhodnutím hýbať sa behom a kontrolovať to nástrojmi , ktorými dnes viete zdieľať svoje ciele a podporovať sa  vzájomnou motiváciou v podstate neznámych ľudí ,ktorí sú súčasťou komunity a sú ochotný za nejaký výkon Vás pochváliť jednoduchým “ Likom“.

Skúste to . Vrelo doporučujem. Vďaka verejnej kontrole mám dnes hmotnosť blízko 80 kg , v pohode zvládam schody ,dokonca som už odbehol aj niekoľko polmaratónov a môj tlak je na úrovni 130/80

 

Z môjho blogu pred 4 rokmi

sobota 10. januára 2009 22:11

Večná téma – znižovanie hmotnosti . Skúsime to spolu?

 
             Najlepšie sa vraj znižuje hmotnosť keď ste v skupine ľudí s podobným cieľom . Čo však  urobiť ak nemáte nablízku takúto skupinu práve vtedy keď sa rozhodnete pristúpiť k nejakej z metód na zníženie Vašej hmotnosti? U nás doma s tým mimoriadny problém nebol. S manželkou sme sa dohodli , že vytvoríme  skupinku dvoch ľudí v ktorej sa budeme vzájomne motivovať znížiť našu „mierne“ zvýšenú hmotnosť signalizujúcu , že ak niečo v najbližšej dobe neurobíme tak naše BMI sa prehupne do oblastí do ktorých by sme nechceli patriť ani jeden . Dnes som si po 5 – tich  dňoch povedal , že naše odhodlanie ( hlavne moje ) sa pokúsim podporiť aj verejnou kontrolou a to blogom.  Pod verejnou  kontrolou sa predsa nedá vykašľať sa na to , že som si dal záväzok. A blogeri to je veľká skupina ľudí .  

 

Máte už dlhšiu dobu pocit , že máte nadváhu a  počas Vianoc ste na seba nabrali viac kg ako je zdravé ?

Pridajte sa a poďte s nami  vyskúšať túto „metódu chudnutia cez blog“ . Stanovme si  každý cieľ :

Ø akú hmotnosť chceme dosiahnuť ,

Ø  metódu znižovania hmotnosti

Pokúsme sa cez – diskusiu k tomuto blogu vzájomne sa kontrolovať , prípadne sa verejne chváliť , tým čo sa každému z nás s počiatočnou hmotnosťou podarilo urobiť. Úspech kohokoľvek z nás môže byť  motiváciou pre tých ostatných pokračovať v tom.

Pridá sa niekto?

Moje BMI v pondelok ráno bolo : 29,399 ( ešte kúsok a už by som bol podľa definícií BMI obézny)

Začal som cielene znižovať hmotnosť  v utorok a to  z 94,2 kg .

Rád by som sa dostal pod 88 kg (aj keď to tiež ešte nebude terno) 

Diéta : Delená strava

 

 

 

 

 

Môzeme veriť politikom , ktorí si vymýšľajú len preto aby kryli svoje mocenské ciele?

14.12.2023

Stoltenberg ukázal vo svojom prihovore ako sa snaží jasne črtajúcu prehru Ukrajiny vo vojne s Ruskom prezentovať ako víťazstvo. Stal sa zajatcom nerealnych vyhlasení predstaviteľov NATO na začiatku vojny na Ukrajine . Rusko je na pozíciách kde chcelo byť na začiatku operácií na Ukrajine a ináč to v ďalších rokoch ani nebude. Fico má na situaciu reálnejšie pohľad ako [...]

Post Bellum

29.08.2022

Novodobí historici z Post Bellum dostali dnes ráno priestor v Rádiu Slovensko v relácii DRS. Z ich webu: Post Bellum SK je občianske združenie, ktoré od roku 2011 na Slovensku vyhľadáva a dokumentuje spomienky pamätníkov kľúčových momentov 20. storočia. Zaznamenávame príbehy a snažíme sa rozprávať ich ďalej: veríme totiž, že konkrétne ľudské osudy sú tou najlepšou [...]

Sloboda je len vtedy keď . . . . . . .

20.08.2022

Dnes som si prečítal v texte k FB príspevku pani prezidentky aj túto vetu: „Inváziu vojsk Varšavskej zmluvy si odrazu nepripomíname ako historickú udalosť, ktorá definitívne patrí do minulosti, ale ako znovu aktuálnu a ožívajúcu hrozbu. Opäť zomierajú nevinní ľudia iba preto, že si slobodne vybrali svoju budúcnosť „. Má úplnú pravdu. Dnešná vojna na [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 81520x
Priemerná čítanosť článkov: 2630x

Autor blogu

Kategórie