Založ si blog

Ide len o využitie médií k dosiahnutiu cieľa?

 

Pred mnohými rokmi v rozhlase zaradili rozhlasovú hru , ktorou vyvolali zdesenie počúvajúcich , nakoľko nadobudli dojem ,že na našu planétu skutočne zavítali mimozemšťania . Vzhľadom na realistickosť spracovania rozhlasovej hry ,ktorej obsah zodpovedal predstavám ľudí o mimozemšťanoch a ich možnej forme , došlo k panike medzi počúvajúcimi. Uvedenú hru nakoniec museli zakázať .

Každá vojna začínala spravodajskou hrou tých ,ktorí mali záujem vojnu vyvolať. Ako to bolo s Ceaušescom ? Akú roľu tam zohrali informácie , ktoré s ukázali neskôr ako nepravdivé? Ako to bolo s Irakom,…………?

Pred mnohými rokmi som ako účastník konferencie zaoberajúcej s globalizáciou počul niekoľko teórií o delení sa sveta na tri základné zoskupenia ,ktoré majú ako jediné šancu v ekonomickom boji prežiť , a aj to len za podmienky ,že definované štáty to pochopia a diskutované zoskupenia vytvoria. Predstavy o spôsobe vytvorenia  diskutovaných zoskupení boli rôzne.

Do Londýna zvolávajú obyvateľov , aby neboli vyľudnené ulice. Ako sa vyľudnili ? Predsa médiami. Ľudia boli kŕmení informáciami o upchatí Londýna a tí médiá počúvli , pretože médiá predsa vždy hovoria pravdu. Dnes sa pokúšajú médiami vyvolať návrat ľudí domov, pretože sú prázdne ulice.

Rád by som vedel či ekonomická kríza je skutočná , alebo niekto len zneužíva médiá na svoje ciele ? Ak je cieľom integrovať Európu a tak urýchliť vytvorenie jedenej z troch častí sveta ,ktoré majú šancu postaviť sa proti ekonomike Ázie , alebo  Ameriky , tak aj mediálna vojna s vyvolávaním tzv. ekonomickej krízy sa zdá vhodným nástrojom na jej realizáciu . Nakoniec si obyvatelia Európy povedia ,že to bola jediná možnosť ,aj keď to môže byť len dobre zvládnutá hra s médiami. Tí čo potrebujú vládnuť v Európe to dosiahnu a ľudia si budú myslieť ,že to bola nevyhnutnosť.

 

Skončí však zneužívanie médií len pri týchto hrách ? To určite nie. Túto hru hrajú veľký hráči , ktorí dobre vedia ako používať médiá  aby ovládli svet. A zatiaľ sa im to darí.

Môzeme veriť politikom , ktorí si vymýšľajú len preto aby kryli svoje mocenské ciele?

14.12.2023

Stoltenberg ukázal vo svojom prihovore ako sa snaží jasne črtajúcu prehru Ukrajiny vo vojne s Ruskom prezentovať ako víťazstvo. Stal sa zajatcom nerealnych vyhlasení predstaviteľov NATO na začiatku vojny na Ukrajine . Rusko je na pozíciách kde chcelo byť na začiatku operácií na Ukrajine a ináč to v ďalších rokoch ani nebude. Fico má na situaciu reálnejšie pohľad ako [...]

Post Bellum

29.08.2022

Novodobí historici z Post Bellum dostali dnes ráno priestor v Rádiu Slovensko v relácii DRS. Z ich webu: Post Bellum SK je občianske združenie, ktoré od roku 2011 na Slovensku vyhľadáva a dokumentuje spomienky pamätníkov kľúčových momentov 20. storočia. Zaznamenávame príbehy a snažíme sa rozprávať ich ďalej: veríme totiž, že konkrétne ľudské osudy sú tou najlepšou [...]

Sloboda je len vtedy keď . . . . . . .

20.08.2022

Dnes som si prečítal v texte k FB príspevku pani prezidentky aj túto vetu: „Inváziu vojsk Varšavskej zmluvy si odrazu nepripomíname ako historickú udalosť, ktorá definitívne patrí do minulosti, ale ako znovu aktuálnu a ožívajúcu hrozbu. Opäť zomierajú nevinní ľudia iba preto, že si slobodne vybrali svoju budúcnosť „. Má úplnú pravdu. Dnešná vojna na [...]

vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž

Muža z Missouri obvinili z vraždy, ktorá sa stala pred takmer šiestimi desaťročiami

05.05.2024 23:02

Jamesa Barbiera zatkli obvinili z vraždy 18-ročnej Karen Sniderovej v novembri 1966 v okrese Cook v štáte Illinois.

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 81531x
Priemerná čítanosť článkov: 2630x

Autor blogu

Kategórie